Skip to main content

No comment...for now

It’s been far too long since my last posting on this blog. The main reason why I haven’t been updating it is because; well I just don’t have anything interesting or stupid to say. (Or is it because I’m just to busy at work?) In any case I apologize to my “fans” for not being more productive and constructive. Perhaps my fellow bloggers can drop an email and give suggestions or even share their thoughts on certain matters that need my participation. I’ll be more than happy to give my comments and views.

There are tons of issues going on locally and globally around us. But for some uncanny reason, I don’t feel like commenting or giving my thoughts on them. Maybe something’s are better left unsaid. Or maybe I’m just too lazy to blog about it. In any case, I’ll try my best to share my thoughts in the near future. So for the time being I’ll just post some pictures of me during the KLFCW - Forum for Palestine which was held on THURSDAY 5th FEBRUARY 2009 at the CROWNE PLAZA MUTIARA HOTEL, KUALA LUMPUR.

















I'll be back with more interesting things to say...


just you wait...PEACE


Comments

  1. apsal lak gambar ko enterframe hehe... nak gambar event haha... if free, visit my blog too :)

    ReplyDelete
  2. ha....so longgggg waited for your next enty. well!!~ have a nice day.

    ReplyDelete
  3. sbb die nak mencapab la die letak gmbo die saje..besides, tis is his blog ape..sukati die le nk letak gmbo die yg tak encem tuh...hahah...

    ey..vist my blog juge ye... =D

    ReplyDelete
  4. wiiiiwwwwwwwww kat mana2 je ada korg ek? haha

    ReplyDelete
  5. kita pun suka mencapap page owanggg

    ReplyDelete
  6. bro, bila nak update blog...
    boring la baca benda yang sama je..hahahaha
    singgah la ke blog aku kalo ada masa:
    amien7.wordpress.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kota Kinabalu, Kundasang & Pulau Sapi / Manukan - PART 1

Assalamualaikum  Famili2 /Sahabat2 (kaki travel)  .... Hari ini saya ingin kongsikan trip famili saya ke Kota Kinabalu, Sabah pada 27 - 30 April 2017. Sebenarnya trip ini terdiri dari 2 keluarga iaitu keluarga saya dan keluarga sahabat saya. Disini saya akan kongsikan total kos trip famili kami yang terdiri daripada 4 dewasa 4 kanak-kanak dan 1 infant untuk rujukan tuan/puan. Tanpa melengahkan masa lagi....HERE WE GO 

Day 1 - Bertolak dari KLIA - KK - Kundasang (27 April 2017) 
Memandangkan famili kami menaiki satu kenderaan, kami telah park di Blok A (jangka masa panjang) parking KLIA. Untuk 4 hari, kos parking adalah RM144. Tuan/puan boleh refer details di sini http://klia.info/parking.htm

TIPS - PARKING MURAH UNTUK LONG TERM PARKING
Tuan/puan boleh park di Putrajaya Sentral sila refer blog ini http://mat-drat.blogspot.my/2016/09/parking-murah-ke-klia-klia2-di-park-n.html (kredit kepada blogger Mat Drat)




Landing je di KK International Airport (BKI) kami pun call ejen sewa kereta Kereta …

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kundasang - Pekan Nabalu - KK PART 2

Day 2 - Bangun Pagi (28 April 2017) 

Hari kedua bangun pukul 5.00 pagi (sebab tido awal malam tadi) Nasib baik air panas ada kalau tak memang tak mandi hahahaha. Aktiviti pertama pagi ini adalah bergambar dengan Gunung Kinabalu




Tempat pertama yang wajib singgah (bagi kami)  adalah Desa Dairy Cattle Farm. Tapi sebelum tu kita breakfast dulu di gerai2 yang terletak berhampiran pekan kundasang. Sebenarnya ada banyak gerai/kedai makan belakang KFC tu. Ade je nasi lemak, roti canai, bakso dan macam2 lagi.  Next stop Desa Dairy Cattle Farm.

Desa Dairy Cattle Farm - Kundasang





Lama juga kami menghabiskan masa disini. Antara tips yang saya boleh kongsi di sini ialah datang awal (8.30 dah ada di gate masuk) supaya peluang untuk mengambil gambar Gunung Kinabalu dengan jelas dan nyata adalah lebih tinggi...sebab awan akan mula cover

Tukar Cooling Coil Air Cond Toyota Avanza

Assalamualaikum dan salam sejahatera
Pernahkah anda melalui situasi dimana air cond kereta tiba-tiba jadi tak sejuk? hanya meniupkan udara panas? Jika ya... kita geng huhuhu. Al kisahnya aircond toyota avanzaku (model 2012) tiba-tiba jadi tak sejuk. (sebelum ni pun aircond kurang sejuk) tapi kali ini dia keluarkan angin cam kipas je.
Mula-mula ingat gas aircond habis (sebab dah lama tak topup) So kita bawak la ke bengkel topup gas. Lepas topup....terus aircond avanzaku jadi sejuk. Terus lega. Esok pagi nak pi kerja, tak sampai 5 minit dia jadi balik cam kipas angin....aduh. Dalam hati (mesti ada benda bocor ni) Tapi memandangkan kita dah on the way to work, kita harungi jem dulu.
Selepas survey beberapa bengkel, majority mengatakan yang cooling coil bocor dan perlu diganti . Harga yang saya dapat dari 3 bengkel berbeza untuk membuka dan memasang cooling coil baru adalah  antara RM700 - RM900. Tapi bengkel-bengkel berkenaan tidak memberi jaminan(warranty
Walaupun warranty avanzaku s…