Skip to main content

My MMU interview


-->
I went for an interview yesterday at the Multimedia University (MMU) in Cyberjaya. It was for the assistant manager post at the research & development division (R&D).
In order to make this story interesting, let me begin the story 2 days before the actual interview. Here we go… It all began when I was doing my “thing” at the office when suddenly a colleague of mine drop by the office and said that I should try applying for a job vacancy at MMU. Since I had nothing better to do (except for finishing my transcription…sorry boss…still on it) I just sent my resume via email. Bare in mind that I sent my resume for “suka-suka” (fun) I didn’t have any serious intention of going for the interview at that time.
The next day I received a call from a representative from MMU asking me if I was willing to attend the interview session for the assistant manager post tomorrow. Since I had nothing better to do (hehe) I said yes.
On the interview day itself I asked a friend of mine who is already working there to accompany me for morale support. But since he had other work to do he accompanied me for a brief period and gave me the “secret weapon” for the interview. You’ll never guess what it is......he gave me an orange coloured tie. Yes folks the competitive edge for an interview at MMU is the official TM orange tie. I’m not kidding…that tie really is a plus.
Although I arrived early, I still became the last person to walk in for the interview because the lists of candidates were according to alphabetical order. I waited 3 hours. YES 3 HOURS. From 3 pm to 6pm. All I could think of at that moment was (Zzzzzz).
Finally it was my turn to shine. I must admit that I was a little overwhelmed when I walked into the meeting room. There was not 1, not 2 but 5 interviewers. Yes 5… To make a long story short…the interview went well and the result…..I’ll be posting that soon….

Comments

  1. woahhh!!dapat ke job tuh??hebat!!kalau tak dapat pun, hebat gak!! sebab berani..hehe

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaaaaaa welcome to cyberjaya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kota Kinabalu, Kundasang & Pulau Sapi / Manukan - PART 1

Assalamualaikum  Famili2 /Sahabat2 (kaki travel)  .... Hari ini saya ingin kongsikan trip famili saya ke Kota Kinabalu, Sabah pada 27 - 30 April 2017. Sebenarnya trip ini terdiri dari 2 keluarga iaitu keluarga saya dan keluarga sahabat saya. Disini saya akan kongsikan total kos trip famili kami yang terdiri daripada 4 dewasa 4 kanak-kanak dan 1 infant untuk rujukan tuan/puan. Tanpa melengahkan masa lagi....HERE WE GO 

Day 1 - Bertolak dari KLIA - KK - Kundasang (27 April 2017) 
Memandangkan famili kami menaiki satu kenderaan, kami telah park di Blok A (jangka masa panjang) parking KLIA. Untuk 4 hari, kos parking adalah RM144. Tuan/puan boleh refer details di sini http://klia.info/parking.htm

TIPS - PARKING MURAH UNTUK LONG TERM PARKING
Tuan/puan boleh park di Putrajaya Sentral sila refer blog ini http://mat-drat.blogspot.my/2016/09/parking-murah-ke-klia-klia2-di-park-n.html (kredit kepada blogger Mat Drat)




Landing je di KK International Airport (BKI) kami pun call ejen sewa kereta Kereta …

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kundasang - Pekan Nabalu - KK PART 2

Day 2 - Bangun Pagi (28 April 2017) 

Hari kedua bangun pukul 5.00 pagi (sebab tido awal malam tadi) Nasib baik air panas ada kalau tak memang tak mandi hahahaha. Aktiviti pertama pagi ini adalah bergambar dengan Gunung Kinabalu




Tempat pertama yang wajib singgah (bagi kami)  adalah Desa Dairy Cattle Farm. Tapi sebelum tu kita breakfast dulu di gerai2 yang terletak berhampiran pekan kundasang. Sebenarnya ada banyak gerai/kedai makan belakang KFC tu. Ade je nasi lemak, roti canai, bakso dan macam2 lagi.  Next stop Desa Dairy Cattle Farm.

Desa Dairy Cattle Farm - Kundasang





Lama juga kami menghabiskan masa disini. Antara tips yang saya boleh kongsi di sini ialah datang awal (8.30 dah ada di gate masuk) supaya peluang untuk mengambil gambar Gunung Kinabalu dengan jelas dan nyata adalah lebih tinggi...sebab awan akan mula cover

Tukar Cooling Coil Air Cond Toyota Avanza

Assalamualaikum dan salam sejahatera
Pernahkah anda melalui situasi dimana air cond kereta tiba-tiba jadi tak sejuk? hanya meniupkan udara panas? Jika ya... kita geng huhuhu. Al kisahnya aircond toyota avanzaku (model 2012) tiba-tiba jadi tak sejuk. (sebelum ni pun aircond kurang sejuk) tapi kali ini dia keluarkan angin cam kipas je.
Mula-mula ingat gas aircond habis (sebab dah lama tak topup) So kita bawak la ke bengkel topup gas. Lepas topup....terus aircond avanzaku jadi sejuk. Terus lega. Esok pagi nak pi kerja, tak sampai 5 minit dia jadi balik cam kipas angin....aduh. Dalam hati (mesti ada benda bocor ni) Tapi memandangkan kita dah on the way to work, kita harungi jem dulu.
Selepas survey beberapa bengkel, majority mengatakan yang cooling coil bocor dan perlu diganti . Harga yang saya dapat dari 3 bengkel berbeza untuk membuka dan memasang cooling coil baru adalah  antara RM700 - RM900. Tapi bengkel-bengkel berkenaan tidak memberi jaminan(warranty
Walaupun warranty avanzaku s…