Skip to main content

My Chelsea FC 2011 - Part 1


PART 1
Before I begin this post, I would like to congratulate our national football team (Harimau Malaya) for playing some fantastic football against one of the top clubs from the EPL (Chelsea) Although we lost by one goal (thanks to a Didier Drogba free kick) it was still mind blowing to watch how our Harimau Malaya managed to keep the Blues at bay plus creating some really good chances for the Tigers to cause a massive upset.
Now that I’ve gotten that off my chest, it is time for me to tell my experience during the Chelsea training session at Bukit Jalil stadium (which was held on the 19th July 2011)
Even though I’m a BIG Chelsea fan at heart (I have the car stickers to prove it!) I didn’t buy any tickets for the real match because of financial setbacks. So how did I acquire those training passes (you might ask)? Well…a colleague of mine from the faculty (which we will refer to as Mikhail) got the free passes for me since he knew that I was such a big fan.
I thought he was pulling my leg when he called up to say that he got two training passes for me. Anyway, Mikhail suggested that I bring along my wife or other friends to the training session. Firstly I knew that my wife wouldn’t want to come because she didn’t want to leave Wildan (my son) at home after office hours. So my second plan was to invite one of my friends to tag along.

I called my friend from UM (just for fun, we will refer to him as Zal) for the free invite. Zal was “excited” when I told him about the free passes. He genuinely was enthusiastic about the thing. Sadly Zal was a bit preoccupied with his “work” . In the end I offered the second training pass back to the man who gave it to me in the first place…Mikhail

END OF PART 1 ...

Comments

  1. Berhabuk dah blog ko ni, aku ingat dh takde updates langsung dah.. keh keh keh

    ReplyDelete
  2. nk bt camner bro...hidup skrg dh x sama cam kt PLF...xde bnda yg mnarik nk blogkn
    huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kota Kinabalu, Kundasang & Pulau Sapi / Manukan - PART 1

Assalamualaikum  Famili2 /Sahabat2 (kaki travel)  .... Hari ini saya ingin kongsikan trip famili saya ke Kota Kinabalu, Sabah pada 27 - 30 April 2017. Sebenarnya trip ini terdiri dari 2 keluarga iaitu keluarga saya dan keluarga sahabat saya. Disini saya akan kongsikan total kos trip famili kami yang terdiri daripada 4 dewasa 4 kanak-kanak dan 1 infant untuk rujukan tuan/puan. Tanpa melengahkan masa lagi....HERE WE GO 

Day 1 - Bertolak dari KLIA - KK - Kundasang (27 April 2017) 
Memandangkan famili kami menaiki satu kenderaan, kami telah park di Blok A (jangka masa panjang) parking KLIA. Untuk 4 hari, kos parking adalah RM144. Tuan/puan boleh refer details di sini http://klia.info/parking.htm

TIPS - PARKING MURAH UNTUK LONG TERM PARKING
Tuan/puan boleh park di Putrajaya Sentral sila refer blog ini http://mat-drat.blogspot.my/2016/09/parking-murah-ke-klia-klia2-di-park-n.html (kredit kepada blogger Mat Drat)




Landing je di KK International Airport (BKI) kami pun call ejen sewa kereta Kereta …

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kundasang - Pekan Nabalu - KK PART 2

Day 2 - Bangun Pagi (28 April 2017) 

Hari kedua bangun pukul 5.00 pagi (sebab tido awal malam tadi) Nasib baik air panas ada kalau tak memang tak mandi hahahaha. Aktiviti pertama pagi ini adalah bergambar dengan Gunung Kinabalu




Tempat pertama yang wajib singgah (bagi kami)  adalah Desa Dairy Cattle Farm. Tapi sebelum tu kita breakfast dulu di gerai2 yang terletak berhampiran pekan kundasang. Sebenarnya ada banyak gerai/kedai makan belakang KFC tu. Ade je nasi lemak, roti canai, bakso dan macam2 lagi.  Next stop Desa Dairy Cattle Farm.

Desa Dairy Cattle Farm - Kundasang





Lama juga kami menghabiskan masa disini. Antara tips yang saya boleh kongsi di sini ialah datang awal (8.30 dah ada di gate masuk) supaya peluang untuk mengambil gambar Gunung Kinabalu dengan jelas dan nyata adalah lebih tinggi...sebab awan akan mula cover

Tukar Cooling Coil Air Cond Toyota Avanza

Assalamualaikum dan salam sejahatera
Pernahkah anda melalui situasi dimana air cond kereta tiba-tiba jadi tak sejuk? hanya meniupkan udara panas? Jika ya... kita geng huhuhu. Al kisahnya aircond toyota avanzaku (model 2012) tiba-tiba jadi tak sejuk. (sebelum ni pun aircond kurang sejuk) tapi kali ini dia keluarkan angin cam kipas je.
Mula-mula ingat gas aircond habis (sebab dah lama tak topup) So kita bawak la ke bengkel topup gas. Lepas topup....terus aircond avanzaku jadi sejuk. Terus lega. Esok pagi nak pi kerja, tak sampai 5 minit dia jadi balik cam kipas angin....aduh. Dalam hati (mesti ada benda bocor ni) Tapi memandangkan kita dah on the way to work, kita harungi jem dulu.
Selepas survey beberapa bengkel, majority mengatakan yang cooling coil bocor dan perlu diganti . Harga yang saya dapat dari 3 bengkel berbeza untuk membuka dan memasang cooling coil baru adalah  antara RM700 - RM900. Tapi bengkel-bengkel berkenaan tidak memberi jaminan(warranty
Walaupun warranty avanzaku s…