Skip to main content

The Biggest Loser

Ever since I started watching the Biggest Loser on the Hallmark channel (Astro) I’ve been inspired to improve my health and body. I must admit that I’m not in the best of shape compared to my “younger” days.

I’m 24 years old and I weigh in at 80kg. Since I’m not a tall guy, 80kg is just to “fat” for me. I haven’t been this heavy since my secondary school years. Nevertheless I am determined to loose the weight and gain my health back.

So for the past two weeks I’ve been jogging after work and also on weekends. Let me tell you that for the first few days of light jogging were painful. My legs felt heavy and I just felt constant pain.

But now when I jog I don’t feel the pain anymore. My legs feel lighter and I can go for a long distance without having to rest. Physically I feel great. Of course my main objective is to lose my “fatty excess baggage” so that I can wear my 32 inch waist pants again (currently I’m 34 inch)

However all of this could not be possible if I did it on my own. In order to have a consistent jogging routine I strongly recommend you jog with a partner. Having another person jog and support you will be the defining factor in your quest to lose the pounds.

On that note I would like to thank my jogging partner (you know who you are ^_^) for her support and willingness to be apart of my new healthier life style.

PS – I’ll post my new weight at the end of the month…

Comments

Popular posts from this blog

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kota Kinabalu, Kundasang & Pulau Sapi / Manukan - PART 1

Assalamualaikum  Famili2 /Sahabat2 (kaki travel)  .... Hari ini saya ingin kongsikan trip famili saya ke Kota Kinabalu, Sabah pada 27 - 30 April 2017. Sebenarnya trip ini terdiri dari 2 keluarga iaitu keluarga saya dan keluarga sahabat saya. Disini saya akan kongsikan total kos trip famili kami yang terdiri daripada 4 dewasa 4 kanak-kanak dan 1 infant untuk rujukan tuan/puan. Tanpa melengahkan masa lagi....HERE WE GO 

Day 1 - Bertolak dari KLIA - KK - Kundasang (27 April 2017) 
Memandangkan famili kami menaiki satu kenderaan, kami telah park di Blok A (jangka masa panjang) parking KLIA. Untuk 4 hari, kos parking adalah RM144. Tuan/puan boleh refer details di sini http://klia.info/parking.htm

TIPS - PARKING MURAH UNTUK LONG TERM PARKING
Tuan/puan boleh park di Putrajaya Sentral sila refer blog ini http://mat-drat.blogspot.my/2016/09/parking-murah-ke-klia-klia2-di-park-n.html (kredit kepada blogger Mat Drat)




Landing je di KK International Airport (BKI) kami pun call ejen sewa kereta Kereta …

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kundasang - Pekan Nabalu - KK PART 2

Day 2 - Bangun Pagi (28 April 2017) 

Hari kedua bangun pukul 5.00 pagi (sebab tido awal malam tadi) Nasib baik air panas ada kalau tak memang tak mandi hahahaha. Aktiviti pertama pagi ini adalah bergambar dengan Gunung Kinabalu




Tempat pertama yang wajib singgah (bagi kami)  adalah Desa Dairy Cattle Farm. Tapi sebelum tu kita breakfast dulu di gerai2 yang terletak berhampiran pekan kundasang. Sebenarnya ada banyak gerai/kedai makan belakang KFC tu. Ade je nasi lemak, roti canai, bakso dan macam2 lagi.  Next stop Desa Dairy Cattle Farm.

Desa Dairy Cattle Farm - Kundasang





Lama juga kami menghabiskan masa disini. Antara tips yang saya boleh kongsi di sini ialah datang awal (8.30 dah ada di gate masuk) supaya peluang untuk mengambil gambar Gunung Kinabalu dengan jelas dan nyata adalah lebih tinggi...sebab awan akan mula cover

Famili Trip ke Sabah (4 hari 3 malam) Kota Kinabalu / Seafood - PART 3

Day 2 - Check In di C'haya Hotel (28 April 2017) 


Kami menginap di C'haya Hotel yang hanya 10 minit dari Kota Kinabalu International Airport. Hotel ini menjadi pilihan kami kerana saiz biliknya yang luas (sangat selesa untuk family yang membawa anak-anak kecil) serta mempunyai rooftop swimming pool ( anak-anak kami memang kaki pool